Δελτίο Τύπου της 2 Δεκεμβρίου 2016

HYDRA 21: Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία

Πραγματοποιήθηκε την 21η Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση για τις Αρχαιρεσίες του νέου Σωματείου HYDRA 21. Στις 30 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δ.Σ. και συγκροτήθηκε σε σώμα ως κάτωθι:

Στεφανής Γιάννης, Πρόεδρος
Ράππας Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος
Ζυρίνης Γιάννης, Γενικός Γραμματέας
Μαρκαντώνης Δημήτρης, Ταμίας
Κουκουδάκης Γιώργος, Μέλος, Δήμαρχος Ύδρας
Μανιάς Παναγιώτης, Μέλος
Κλαδάκη-Πιερρουτσάκου Μαρία, Μέλος
Τσιγκούνης Ανδρόνικος, Μέλος

Το Σωματείο HYDRA 21, μόνιμο μέλος του οποίου θα είναι πάντοτε και ο εκάστοτε Δήμαρχος Ύδρας, εγκαινιάζει μια πρωτοποριακή προσπάθεια που φιλοδοξεί να ενώσει όλες τις δυνάμεις των Υδραίων και των φίλων της Ύδρας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, με σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη του νησιού στον 21ο αιώνα.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, ο κ. Γιάννης Στεφανής τόνισε ότι «στόχος όλων μας είναι να επανατοποθετήσουμε την Ύδρα στον διεθνή τουριστικό χάρτη ως διακριτό προορισμό υψηλής ποιότητας στη Μεσόγειο και να καταστήσουμε το νησί μας Ανοιχτό Μουσείο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Πολιτισμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Το HYDRA 21 έχει ήδη εκπονήσει πρόγραμμα δράσης, που περιλαμβάνει το σχεδιασμό και υλοποίηση σημαντικών έργων, μεταξύ των οποίων είναι η αναστήλωση και ανάδειξη μνημειακών αρχοντικών, η δημιουργία πρότυπου Συνεδριακού Κέντρου, η λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Εικαστικών Τεχνών, η ψηφιοποίηση και ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου Ύδρας, αλλά και σειρά πρωτοβουλιών, που επιδιώκουν να κινητοποιήσουν όλες τις δυνάμεις κατοίκων και φίλων της Ύδρας σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που κρύβει το μοναδικό ιστορικό, πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα του νησιού.

Το πλήρες πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και των πρωτοβουλιών του Σωματείου θα ανακοινωθεί επίσημα σε ειδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές της Άνοιξης στην Ύδρα και την Αθήνα.

2 Δεκεμβρίου 2016

Επικοινωνία: κα Ιατρού Μαρία e-mail: iatrou.m@epinet.gr