Τύπος/ Ενημέρωση

Μουσική Βραδιά «Ύδρα, Πορεία προς την Ελευθερία!»
του συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη και της υψιφώνου Τζίνας Φωτεινοπούλου

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης, θεατρικός συνθέτης διεθνούς φήμης με μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία στο εξωτερικό και εκτενή δισκογραφία, στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας εμπνεύστηκε από την θυελλώδη ιστορία της Ύδρας των δύο τελευταίων αιώνων αλλά και την ομορφιά του ιστορικού νησιού και θα παρουσιάσει την πρώτη εκδοχή τού έργου του «ΥΔΡΑ, ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Η συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8.30 το βράδυ, στο δώμα του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας.

Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, εκτός των άλλων έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, την Ευρώπη και την Ελλάδα, αλλά και για σημαντικά φεστιβάλ στις ΗΠΑ και σε διαφορές ευρωπαϊκές χώρες όπως το φεστιβάλ STARMUS, μία συνάντηση κορυφαίων αστροναυτών (Charlie Duke), επιστημόνων (Stephen Hawking, Richard Dawkins) και καλλιτεχνών (Συμφωνική Ορχήστρα της Σάντα Κρουζ, Hans Zimmer, Brian eno) στην Τενερίφη των Καναρίων Νήσων, προς τιμήν του εκλιπόντος θρυλικού αστροναύτη Neil Armstrong και του θρυλικού Ρώσου κοσμοναύτη Alexei Leonov.

Στην Ελλάδα έχει δώσει παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ζάππειο, το Πλανητάριο και σε αρχαίους χώρους και θέατρα.

Θα τον συνοδεύσει η διαπρεπής υψίφωνος Κυρία Τζίνα Φωτεινοπούλου, η οποία χαράσσει λαμπρή καριέρα εντός και εκτός Ελλάδος και έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τουΦεστιβάλ Αθηνών καιτου Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχει εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στη Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών, στο Kennedy Center Ουάσιγκτον, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, (τον Ιούνιο 2017 στην ιστορικής σημασίας συναυλία «Όλη η Ελλάδα για το Μίκη» προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη)

Το Μάιο 2017 πρωταγωνίστησε ως Μουζέττα (Boheme, G.Puccini) στην όπερα της πόλης Πέρμ (Ρωσία) υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή , σε σκηνοθεσίαPhilipp Himmelmann.

Οι εκλεκτοί αυτοί καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν συνθέσεις άμεσα συνδεδεμένες με την Υδρα μας, σε μια παράσταση «προοίμιο» όπως λέει ο Αλέξανδρος Χάχαλης για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει στο εγγύς μέλλον στο νησί μας!

ΧΟΡΗΓΟΙ: Hellenic Seaways , ΥΔΡΑ 21, Νίκος και Λύντια Τρίχα, Honeybee productions, Τεντούρα Κάστρο Χάχαλης

Πληροφορίες:

ΙΑΜΥ
ΤΗΛ/FAX 22980-52355, 54142
E-MAIL: mail@gak-ydras.att.sch.gr
www.iamy.gr

www.alexandroshahalis.com
www.ginafotinopoulou.com

Δημοπρασία συλλεκτικών όπλων
από την περίοδο του Αγώνα του 1821

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Ύδρα 21 και το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (I.A.M.Y.) διοργανώνουν δημοπρασία συλλεκτικών όπλων από την περίοδο του Αγώνα του 1821 με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των δράσεών τους.

Τη δημοπρασία θα διεξαγάγει αφιλοκερδώς ο οίκος δημοπρασιών «ΒΕΡΓΟΣ» στο

Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (I.A.M.Y.) – Λιμάνι Ύδρας

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, στις 19:00

Εξέταση Αντικειμένων: Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, 3-4 Αυγούστου 2017, 10:00-14:00. Διαβάστε περισσότερα

Auction of collectable weapons
from the period of the Greek Revolution of 1821

The not-for-profit association Hydra 21 and the Historical Archives – Museum of Hydra (HAMY) organise an auction of collectable weapons from the period of the Greek Revolution of 1821 with the aim of providing financial support to their public programmes.

The auction will be conducted gratuitously by Vergos Auctions and will take place at the

Historical Archives – Museum of Hydra (HAMY) – Port of Hydra

Saturday, 5 August 2017, at 19:00

Viewing: Historical Archives – Museum of Hydra (HAMY), 3-4 August 2017, 10:00-14:00

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου της 2 Δεκεμβρίου 2016

HYDRA 21: Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία

Πραγματοποιήθηκε την 21η Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση για τις Αρχαιρεσίες του νέου Σωματείου HYDRA 21. Στις 30 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δ.Σ. και συγκροτήθηκε σε σώμα ως κάτωθι:

Στεφανής Γιάννης, Πρόεδρος
Ράππας Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος
Ζυρίνης Γιάννης, Γενικός Γραμματέας
Μαρκαντώνης Δημήτρης, Ταμίας
Κουκουδάκης Γιώργος, Μέλος, Δήμαρχος Ύδρας
Μανιάς Παναγιώτης, Μέλος
Κλαδάκη-Πιερρουτσάκου Μαρία, Μέλος
Τσιγκούνης Ανδρόνικος, Μέλος

Το Σωματείο HYDRA 21, μόνιμο μέλος του οποίου θα είναι πάντοτε και ο εκάστοτε Δήμαρχος Ύδρας, εγκαινιάζει μια πρωτοποριακή προσπάθεια που φιλοδοξεί να ενώσει όλες τις δυνάμεις των Υδραίων και των φίλων της Ύδρας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, με σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη του νησιού στον 21ο αιώνα.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, ο κ. Γιάννης Στεφανής τόνισε ότι «στόχος όλων μας είναι να επανατοποθετήσουμε την Ύδρα στον διεθνή τουριστικό χάρτη ως διακριτό προορισμό υψηλής ποιότητας στη Μεσόγειο και να καταστήσουμε το νησί μας Ανοιχτό Μουσείο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Πολιτισμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Το HYDRA 21 έχει ήδη εκπονήσει πρόγραμμα δράσης, που περιλαμβάνει το σχεδιασμό και υλοποίηση σημαντικών έργων, μεταξύ των οποίων είναι η αναστήλωση και ανάδειξη μνημειακών αρχοντικών, η δημιουργία πρότυπου Συνεδριακού Κέντρου, η λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Εικαστικών Τεχνών, η ψηφιοποίηση και ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου Ύδρας, αλλά και σειρά πρωτοβουλιών, που επιδιώκουν να κινητοποιήσουν όλες τις δυνάμεις κατοίκων και φίλων της Ύδρας σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που κρύβει το μοναδικό ιστορικό, πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα του νησιού.

Το πλήρες πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και των πρωτοβουλιών του Σωματείου θα ανακοινωθεί επίσημα σε ειδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές της Άνοιξης στην Ύδρα και την Αθήνα.

2 Δεκεμβρίου 2016

Επικοινωνία: κα Ιατρού Μαρία e-mail: iatrou.m@epinet.gr